Zvocanje smanjuje život vašeg voljenog partnera

Zvocanje smanjuje život vašeg partnera
Ilustracija - Pixabay

Zvocanje smanjuje životni vijek partnera koji to trpi u zajednici.

loading...

Ovo je sada naučno dokazano i zaista svako bi se trebao zapitati nakon ovog teksta. Da li vrijedi par minuta nepotrebne svađe i stvaranje rizika od oboljenja naspram nebitne rasprave? Naravno da ne. Svi se trebamo preispitati prije svake rasprave da li je ona opravdana.

Upravo zbog takvog nezadovoljavajućeg života u zajednici, istraživanja su pokazala da muškarci srednjih godina povećaju sebi rizik od smrti čak tri puta. Da baš toliko !

Ranije smo pisali šta znali osobina “kašnjenja” pa pročitajte i taj tekst.

Zvocanje uveliko smanjuje život

Zvocanje kaž naučnici smanjuje život onog partnera koji to trpi u zajednici.

Istraživanje provedeno u Danskoj za uzorak je imalo 9.857 muškaraca i žena u dobi od 36 do 52.godine, dakle od rane staroste pa do nekih srednjih godina pokazao je da postoji povišena stopa umiranja muškaraca u zajednicama u kojima trpe “zvocanje” od strane partnera žene.

Ukupno 315.osoba je umrlo od stresa za koji se pretpostavlja da je nastao uslijed svađe od partnera. Isto tako zbog nezadovoljavajućeg statusa u zajednici te zajedničkog života to istraživanje je pokazalo da je kod muškaraca srednjih godina povećan rizik od smrti čak tri puta.

“Muškarci, za razliku od žena imaju manje osoba sa kojima mogu da podijele svoje brige. Povjerljive razgovore o privatnim temama vode tek sa nekolicinom prijatelja ili članova porodice, a ima i onih muškaraca koji nikada o tome ne razgovoraju. To je mogući razlog za povišenu stopu  mortaliteta među muškarcima”, rekla je doktorka RIke Lund iz Odjeljenja za javno zdravlje Univerziteta u Kopenhagenu.

Zvocanje kao ozbiljni faktor za nastanak bolesti

Zvocanje može biti itekako ozbiljan faktor za nastanak mnogih bolesti.

Nadovezat ćemo se na prethodnu izjavicu Prof.dr. Rike Lund. Ona kaže da hje muškarcima partnerka često jedina osoba kojoj žele da povjere sve svoje tajne i brige.

Ali, kada ta ista partnerka postane glavni uzrok svih briha i nerviranja, muškarci postaju depresivni i to može biti pogubno za njihove zdravlje.

Također, kada su pod stresom muškarci potežu za drugim metodama za koje smatraju da mogu riješiti njihove brige. Najčešće su to droge, alkohol i drugi razni opijati i sklonost ka lošim životnim navikama,

Upravo te navike su pogubne za svaku osobu i dovode do zadnjeg koraka u njihovom životu.

Zvocanje smanjuje život vašeg partnera
Ilustracija – Pixabay

Dakle drage naše dame, dobro razmislite nakon ovog teksta i istraživanja.

Da li je svakodnevna rasprava vrijedna nestanka vaše voljene osobe? Isto tako dragi naši muškarci, poradite na vašoj vezi i zajednici. Ne dopustite da dolazi do rasprava. Radite ispravne stvari i zajedno stvarajte kompromis koji će donijeti sveopšte dobro za vašu vezu, brak.

#njamm.com – zvuči dobro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*