Sunday, 07 March, 2021

Biljke za odvikavanje od alkohola – Pomozi prijatelju


Biljke za odvikavanje od alkohola - Pomozi prijatelju

Alkoholizam nije nešto što nestaje preko noći. Uz mnoštvo drugih koraka na vašem putu, odvikavanje od alkohola može biti olakšano i ubrzano uz pomoć biljaka.

Naravno, treba znati da ne postoji magični štapić, koji će rešiti sve vaše probleme. Treba vam jaka volja, ljudi puni podrške, medicinska pomoć, pa sastanci sa ljudima sličnih problema. Ipak, postoje neke biljke, koje su se pokazale delotvornim i protiv ove stare ovisnosti.
Suzdržavanje

Suzdržavanje

Ako želite da vam se alkohol ogadi postoje neke biljke odlične za to. Ekstrakt divlje majčine dušice (pravljen na bazi vode) izaziva povraćanje i mučninu kada ga uzimate sa alkoholom. Uzmite 1 kašičicu 3 do 4 puta na dan. Neka vam to pređe u naviku i kada god posegnete za alkoholom automatski će nastupiti mučnina i odvratan osećaj.

Kudžu koren i maslačak

Ovaj koren je korišćen još u tradicionalnoj kineskoj medicini kao lek protiv pijanstva. Dobar je i za mamurluk (pročitajte – 5 načina da izliječite mamurluk). međutim, čvrstih dokaza za to nema, ali, s druge strane, potvrđeno je da maslačak mnogo bolje deluje. Koren ove biljke (od 2 do 8 grama) pomešajte sa mlečnim čkaljem ili konzumirajte sam koren maslačka. Ipak, ne preporučuje se da uzimate bilo šta od ovog bez konsultacije sa lekarom i ne duže od 3 sedmice.

Biljke za odvikavanje od alkohola - Pomozi prijatelju
Biljke za odvikavanje od alkohola – Pomozi prijatelju

Čaj od sladića

Sladić je dobar za jetru, bubrege i imuni sistem. Ima jaka antiupalna dejstva i mnoštvo zdravih antioksidanata. Ako želite da ostavite alkohol pijte redovno čaj od sladića, barem jednu šolju dnevno.

Datule

Bogate su nutrijentima magnezijuma, željeza, kalijuma, kalcijuma i popravljaju imunitet i rasploženje. Ljudima koji se odvikavaju od alkohola preporučuje se da konzumiraju dnevno nekoliko datula izmiksanih i pomešanih sa 1 čašom vode da bi umirili žudnju za alkoholom. Ipak, treba tokom ove terapije paziti na ishranu, jer datule utiču na probavni sistem.
Anđelika

I ova biljka je na listi za odvikavanje od alkohola. Preporučuje se dnevna konzumacija određeni period (do 3 sedmice). Uzimate samo 5 kapi ekstrakta 3 puta na dan.

Izvor: Lifepressmagazine

0 comments on “Biljke za odvikavanje od alkohola – Pomozi prijatelju

Leave a Reply